1. Lexus RZ roheuudis
Spartusis pasirinkimas
VISIŠKAI ELEKTRINIS LEXUS RZ

EKOLOGIŠKO 2023 METŲ AUTOMOBILIO APDOVANOJIMAS

Lexus RZ 450e – pirmasis Lexus elektromobilis – laimėjo auksinį apdovanojimą kaip ekologiškiausias 2023 m. automobilis. Šį įvertinimą skyrė pirmaujantis Prancūzijos žurnalas Auto Moto, kuris RZ pripažino „geriausiu metų automobiliu, neišmetančiu anglies dvideginio“. Vertinimo kriterijai buvo pirkimo ir eksploatavimo išlaidos, praktiškumas ir vairavimo malonumas.

RZ 450e yra pirmasis Lexus modelis, specialiai sukurtas kaip visiškai elektrinis automobilis. Jo paskirtis yra ne tik važiuoti be taršos, bet ir išnaudoti visą elektromobilių potencialą, kad būtų iš naujo sukurta vairavimo patirtis, laikantis Lexus Electrified filosofijos.

RZ taip pat yra pirmasis modelis, kuriame naudojamos naujos, kompaktiškos elektroniškai valdomos Lexus ašys. Jos priekyje ir gale veikia kartu su naująja išmaniąja visų varančiųjų ratų sistema DIRECT4. Ši išskirtinė Lexus technologija automatiškai reguliuoja varomosios jėgos pasiskirstymą tarp priekinės ir galinės ašies, atsižvelgdama į važiavimo sąlygas, taip pat pagerindama energijos vartojimo efektyvumą.

Be DIRECT4 privalumų, RZ skirta EV platforma dėl savo puikaus standumo, žemo svorio centro ir ilgos ratų bazės pasižymi optimaliu manevringumu ir reaktyvumu. Galinga ličio jonų baterija integruota į važiuoklę po salono grindimis.

Visiškai elektrinis RZ variklis ir speciali platforma suteikia funkcinės dizaino laisvės. Automobilis išsiskiria iš minios savo išskirtiniu išorės dizainu, o interjeras yra ir paprastas, ir prabangus, atspindintis Lexus Omotenashi svetingumą ir Takumi meistriškumą.